Kokosäpplekaka

4 portioner
Kokosäpplekaka
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 4 syrliga äpplen
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl kokosflingor

Garnering

  • Dansukker Florsocker

Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg äpplehalvorna i en smord form med rundade sidan uppåt. Vispa ägg och de båda sockersorterna pösigt. Blanda mjöl och kokos och vänd ner i smeten tillsammans med margarinet. Häll smeten över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Sikta över lite florsocker vid serveringen. Serveras ljummen med lite vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

Receptet är framtaget av

Dansukker