Kokoskakor med hallon-ros-sylt

cirka 16 stycken
Kokoskakor med hallon-ros-sylt
Betyg: (1st)

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
3 1/2 dl riven kokos

Hallonrossylt
1 dl hallonsylt
1/2 msk rosenvatten

Sätt ugnen på 150 °C.
Vispa samman smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet.
Blanda samman mjöl, salt och kokosflingor I en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna i smörblandningen och rör samman.
Rulla till små bollar cirka 1 cm och placera ut på en bakplåt klädd med papper. Baka av dem i 5 minuter.
Blanda under tiden samman hallonsylt med rosvatten.
Ta ut kakorna och gör en liten skål i dem med baksidan av en sked eller fingret, klicka i hallonsylt.
Höj värmen till 175 °C och baka kakorna i ytterligare 8–10 minuter.
Ta ut kakorna, låt svalna och njut.

Receptet är framtaget av

Dansukker