Kola- och chokladpaj

8-10 personer
Se vårt recept på en god kola- och chokladpaj – perfekt till julfikat. Hitta massor av recept och inspiration på dansukker.se
Kola- och chokladpaj
Betyg: (16st)

Ingredienser

Botten
60 g osaltat smör
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl krossade digestivekex

Kolalager
400 g söt, kondenserad mjölk
75 g osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker

Chokladlager
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
40 g osaltat smör

Garnering, kan uteslutas
1 dl vispgrädde
chokladbitar

Smält smöret. Blanda kexsmulor, muscovadorörsocker och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.

Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.

Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.

Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.

Receptet är framtaget av

Dansukker