Korg av flarn

Korg av flarn
Betyg: (10st)

Ingredienser

  • 3 msk Dansukker Muscovadosirap
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 25 gram smör
  • 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Värm ugnen till 175° C.

Blanda sirap, socker, smör och vaniljsocker i en kastrull och rör tills matfettet är smält. Observera att smeten inte får koka.

När sockret har smält, ta bort kastrullen från plattan och blanda i vetemjölet litet i taget, tills du får en jämn smet. Häll i vattnet och blanda väl.

Lägg upp teskedsstora klickar av smeten glest på en bakplåt med bakplåtspapper.

Grädda dem i ca 5 minuter. Kontrollera litet då och då, så att de inte blir brända.

Ta ur bakplåten från ugnen och låt bakplåtspappret glida av på köksbänken.

Låt flarnen vila ca 30 sekunder.

För att få flarnskålar, lossa flarnen försiktigt i kanterna så de inte går sönder. Lägg dem över ett litet upp och nervänd glas eller burk och låt svalna helt.

Recept Emmanuella Sjögren för Dansukker