Körsbär- och rabarbersaft

1/2 liter koncentrerad saft
Körsbär och rabarber är en härlig sommarkombination och inte minst i en saft! Bjud på en läskande körsbär- och rabarbersaft på sommarens picknickar och fikastunder.
Körsbär- och rabarbersaft
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 250 g körsbär
  • 250 g rabarber
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker

Koka vatten, körsbär och hackad rabarber i 10 minuter. Låt svalna till ca 45°C.

Tillsätt saftsocker och rör tills att det löst sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar eller över natten.

Värm upp till kokpunkten, det ska inte koka. För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter.

Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

 

Se film: Så här gör du saft med Saftsocker

Receptet är framtaget av

Dansukker