Körsbärs tiramisu

4-6 portioner
Körsbärs tiramisu
Betyg: (1st)

Ingredienser

2 dl starkt kaffe
4 msk Amarettolikör
75-100 g Savoarikex
4 äggulor
1 1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
300 g körsbär
250 g mascarponeost
250 g mager kesella
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
kakao

Blanda kaffe och likör. Lägg kexen i en form och droppa över kaffeblandningen. Låt stå så att kexen suger upp kaffeblandningen.

Lägg äggulor och socker i en skål och ställ i en kastrull med varmt vatten. Sjud under vispning tills det är en tjock kräm. Ställ åt sidan.

Skölj och kärna ur körsbären. Torka körsbären på hushållspapper innan de läggs i äggkrämen.

Blanda samman mascarpone, kesella och vaniljsocker.

Täck kexen med hälften av mascarponeblandningen. Lägg på äggkrämen med körsbär. Bred över det sista av mascarponeblandningen. Dofta över kakao.

Receptet är framtaget av

Dansukker