Körsbärs tiramisu

4-6 portioner
Körsbärs tiramisu
(1)

2 dl starkt kaffe
4 msk Amarettolikör
75-100 g Savoarikex
4 äggulor
1 1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
300 g körsbär
250 g mascarponeost
250 g mager kesella
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
kakao

Blanda kaffe och likör. Lägg kexen i en form och droppa över kaffeblandningen. Låt stå så att kexen suger upp kaffeblandningen.

Lägg äggulor och socker i en skål och ställ i en kastrull med varmt vatten. Sjud under vispning tills det är en tjock kräm. Ställ åt sidan.

Skölj och kärna ur körsbären. Torka körsbären på hushållspapper innan de läggs i äggkrämen.

Blanda samman mascarpone, kesella och vaniljsocker.

Täck kexen med hälften av mascarponeblandningen. Lägg på äggkrämen med körsbär. Bred över det sista av mascarponeblandningen. Dofta över kakao.