Körsbärskaka

cirka 8 bitar
Körsbärskaka
Betyg: (96st)

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin eller mjölkfritt alternativ
  • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl creme fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 liter urkärnade körsbär

Till formen

  • smör eller margarin
  • 1 dl finhackade hasselnötskärnor, kan uteslutas
  • 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö

Garnering

  • Dansukker Florsocker

Rör matfett och muscovadorörsocker luftigt. Tillsätt äggen. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj en springform, cirka 24 cm i diameter. Blanda samman nötter och rörsocker och strö i formen. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 °C i 12 minuter. Vispa samman creme fraiche, ägg och socker. Tillsätt körsbären. Häll upp i den förgräddade bottnen. Sänk ugnstemperaturen till 175 °C och grädda i ytterligare cirka 40 minuter. Låt kallna i formen. Dofta över florsocker vid serveringen. Servera gärna en klick grädde till kakan.

Receptet är framtaget av

Dansukker