Ingredienser
200 g glutenfri mjölmix
2 msk fiberhusk
1 dl sesamfrön
100 g smör eller margarin
2 dl keso
3 msk kallt vatten
Fyllning
200 g riven Västerbottenost
100 g cocktailtomater i halvor
2 tärnade rödlökar
400 g blandfärs
2 msk tomatpuré
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk färsk timjan eller oregano
1 riven vitlöksklyfta
salt, peppar
Smör eller margarin till stekning
Instruktioner
Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Låt vila i en plastpåse i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm i diameter. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen i 200 °C i 15 minuter. Lägg hälften av osten och tomaterna i pajskalet. Smält matfettet i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt färsen och fräs denna. Tillsätt, tomatpuré, socker, timjan och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll över färsen i pajformen. Strö på resten av osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.