Köttfärspaj

cirka 8 portioner

1,5 timme

Betyg (9 st)

Ingredienser

200 g glutenfri mjölmix
2 msk fiberhusk
1 dl sesamfrön
100 g smör eller margarin
2 dl keso
3 msk kallt vatten

Fyllning
200 g riven Västerbottenost
100 g cocktailtomater i halvor
2 tärnade rödlökar
400 g blandfärs
2 msk tomatpuré
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk färsk timjan eller oregano
1 riven vitlöksklyfta
salt, peppar
Smör eller margarin till stekning

Instruktioner

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Låt vila i en plastpåse i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm i diameter. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen i 200 °C i 15 minuter. Lägg hälften av osten och tomaterna i pajskalet. Smält matfettet i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt färsen och fräs denna. Tillsätt, tomatpuré, socker, timjan och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll över färsen i pajformen. Strö på resten av osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.