Köttfärspaj

cirka 8 portioner 1,5 timme
Köttfärspaj
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 200 g glutenfri mjölmix
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl sesamfrön
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl keso
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning

  • 200 g riven Västerbottenost
  • 100 g cocktailtomater i halvor
  • 2 tärnade rödlökar
  • 400 g blandfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk Dansukker Muscovadosirap
  • 1 msk färsk timjan eller oregano
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • Smör eller margarin till stekning

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Låt vila i en plastpåse i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm i diameter. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen i 200 °C i 15 minuter. Lägg hälften av osten och tomaterna i pajskalet. Smält matfettet i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt färsen och fräs denna. Tillsätt, tomatpuré, sirap, timjan och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll över färsen i pajformen. Strö på resten av osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.

Receptet är framtaget av

Dansukker