Krusbärssaft

1/2 liter koncentrerad saft
Koka en egen, smakrik krusbärssaft att bevara i glasflaskor. Krusbärssaft passar perfekt att svalka sig med i sommar och är dessutom god att göra en läskande bål på.
Krusbärssaft
Betyg: (53st)

Ingredienser

  • 500 g krusbär
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker

Koka vatten och krusbär i 10 minuter. Låt svalna till ca 45°C.

Tillsätt saftsocker och rör tills att det löst sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar eller över natten.

Värm upp till kokpunkten, det ska inte koka och sila därefter. För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter.

Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

 

Se film: Så här gör du saft med Saftsocker

Receptet är framtaget av

Dansukker