Kryddig äpple- och valnötskaka

En kaka som blir saftigare ju längre den får stå.
Kryddig äpple- och valnötskaka
Betyg: (17st)

Ingredienser

  • 3 syrliga äpplen, tärnade
  • 3 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 dl valnötter, hackade

Icing

  • 2 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl färskost
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 msk vatten (ev. mer om så behövs)

Sätt ugnen på 175 °C och smörj en 2-liters sockerkaksform.
Rör samman äppeltärningar, sirap, ägg, muscovadorörsocker, vaniljsocker och olja i en stor skål.
Blanda samman de torra ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner dem lite i taget i äppelsmeten tills det blir en jämn smet. Tillsätt valnötter.
Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i 55-60 minuter. Ta ut och låt svalna.
Till icingen, mixa alla ingredienser jämnt i en matberedare. Tillsätt eventuellt mer vatten om den blir för tjock.
Fördela över kakan och låt stelna i kylen minst 20 minuter innan servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker