Kryddig äpplegelé

Kryddig äpplegelé, så enkelt att tillaga. Koka äpplena i vatten och låt rinna av. Blanda den avrunna äppelsaften med gelésocker och koka i 30 sekunder!

1 tim

Betyg (60 st)

Ingredienser

1 kg syrliga äpplen
4 dl vatten
1 dl Dansukker Gelésocker Multi /1 dl avrunnen saft

Instruktioner

Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Skär äpplena i bitar. Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder. Häll upp på varma, väl rengjorda glas. Förslut. Förvara i kylskåp.

Förslag på smaksättning
1-2 dl sherry i den silade saften. Mynta,timjan, rosmarin eller en kanelstång får koka med äpplena från början. Äpplena kan bytas ut mot paradisäpplen, valfria frukter, bär eller rosenblad. Tag 1 dl gelésocker multi /1 dl avrunnen saft.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.