Kryddig äpplegelé

1 tim
Kryddig äpplegelé
Betyg: (43st)

Ingredienser

1 kg syrliga äpplen
4 dl vatten
1 dl Dansukker Gelésocker Multi /1 dl avrunnen saft

Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Skär äpplena i bitar. Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder. Häll upp på varma, väl rengjorda glas. Förslut. Förvara i kylskåp.

Förslag på smaksättning:
1-2 dl sherry i den silade saften. Mynta,timjan, rosmarin eller en kanelstång får koka med äpplena från början. Äpplena kan bytas ut mot paradisäpplen, valfria frukter, bär eller rosenblad. Tag 1 dl gelésocker multi /1 dl avrunnen saft.

Receptet är framtaget av

Dansukker