Kryddiga köttbullar

4 portioner
Kryddiga köttbullar
Betyg: (0st)

Ingredienser

200 g kalvfärs (kan bytas ut mot nötfärs)
+ 200 g fläskfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl finriven lök
1 tsk Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg
1/2 dl söt chilimarinad (se recept)
1 dl mini fraiche
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Smör eller olja till stekning

Söt chilimarinad
2 röda paprikor
10 vitlöksklyftor
1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl Dansukker Vit Sirap

Blanda mini fraiche och ströbröd i en skål. Tillsätt ägg, lök, rörsocker, chilimarinad, salt och peppar. Blanda i köttfärsen och forma smeten till små köttbullar. Stek dem i smör eller olja.

Söt chilimarinad
Skölj paprikorna noga och ta bort kärnorna. Skala vitlöksklyftorna och hacka paprika och vitlök fint, gärna i mixer. Häll över massan i en gryta och tillsätt vitvinsvinäger och sirap. Låt marinaden koka i 2 minuter. Låt svalna.

Receptet är framtaget av

Dansukker