Kycklingfilé på spett med bönsalsa

Marinerad kycklingfilé på spett med en god bönsalsa. Blanda ihop din bönsalsa och servera tillsammans med kycklingfilé på spett, en perfekt kombination

Betyg (2 st)

Ingredienser

500-600 g kycklingfilé

Marinad
2 msk olja
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 msk kinesisk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 finriven vitlöksklyfta

Salsa
1 burk röda bönor
1 burk svarta bönor
2 dl tärnad, urkärnad gurka
1-2 tärnade, urkärnade tomater
1 hackad rödlök
1 dl grovt hackad bladpersilja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk ättiksprit

Instruktioner

Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Blanda samman olja, muscovadorörsocker, soja, sambal oelek och vitlök och häll över köttet. Låt marinera i kylskåp i 1-2 timmar innan det träs upp på spett och grillas.

Skölj bönorna noga och blanda dem med gurka, tomat, rödlök, persilja, sirap och ättika. Låt stå kallt i 2-3 timmar för att mogna i smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.