Kycklingfilé på spett med bönsalsa

Marinerad kycklingfilé på spett med en god bönsalsa. Blanda ihop din bönsalsa och servera tillsammans med kycklingfilé på spett, en perfekt kombination

Betyg (6 st)

Ingredienser

500-600 g kycklingfilé

Marinad
2 msk olja
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 msk kinesisk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 finriven vitlöksklyfta

Salsa
1 burk röda bönor
1 burk svarta bönor
2 dl tärnad, urkärnad gurka
1-2 tärnade, urkärnade tomater
1 hackad rödlök
1 dl grovt hackad bladpersilja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk ättiksprit

Instruktioner

Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Blanda samman olja, muscovadorörsocker, soja, sambal oelek och vitlök och häll över köttet. Låt marinera i kylskåp i 1-2 timmar innan det träs upp på spett och grillas.

Skölj bönorna noga och blanda dem med gurka, tomat, rödlök, persilja, sirap och ättika. Låt stå kallt i 2-3 timmar för att mogna i smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.