Kycklingfilé på spett med bönsalsa

Marinerad kycklingfilé på spett med en god bönsalsa. Blanda ihop din bönsalsa och servera tillsammans med kycklingfilé på spett, en perfekt kombination
Kycklingfilé på spett med bönsalsa
Betyg: (1st)

Ingredienser

500-600 g kycklingfilé

Marinad
2 msk olja
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 msk kinesisk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 finriven vitlöksklyfta

Salsa
1 burk röda bönor
1 burk svarta bönor
2 dl tärnad, urkärnad gurka
1-2 tärnade, urkärnade tomater
1 hackad rödlök
1 dl grovt hackad bladpersilja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk ättiksprit

Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Blanda samman olja, muscovadorörsocker, soja, sambal oelek och vitlök och häll över köttet. Låt marinera i kylskåp i 1-2 timmar innan det träs upp på spett och grillas.

Skölj bönorna noga och blanda dem med gurka, tomat, rödlök, persilja, sirap och ättika. Låt stå kallt i 2-3 timmar för att mogna i smak.

Receptet är framtaget av

Dansukker