Kycklingfilé på spett med bönsalsa

Kycklingfilé på spett med bönsalsa
Betyg: (1st)

Ingredienser

500-600 g kycklingfilé

Marinad
2 msk olja
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 msk kinesisk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 finriven vitlöksklyfta

Salsa
1 burk röda bönor
1 burk svarta bönor
2 dl tärnad, urkärnad gurka
1-2 tärnade, urkärnade tomater
1 hackad rödlök
1 dl grovt hackad bladpersilja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk ättiksprit

Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Blanda samman olja, muscovadorörsocker, soja, sambal oelek och vitlök och häll över köttet. Låt marinera i kylskåp i 1-2 timmar innan det träs upp på spett och grillas.

Skölj bönorna noga och blanda dem med gurka, tomat, rödlök, persilja, sirap och ättika. Låt stå kallt i 2-3 timmar för att mogna i smak.

Receptet är framtaget av

Dansukker