Ingredienser
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Smör eller margarin till stekning
2 päron
50 g valnötskärnor
Sky
2 msk kycklingfond
1/2 dl rödvin
1/4 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl vatten
1 tsk potatismjöl
Garnering
Bacon
Instruktioner
Rensa kycklinglevern. Skölj päronen och skär dem i klyftor. Tag bort kärnhuset. Stek levern i matfett i en stekpanna tills den är svagt rosa. Salta och peppra. Tag upp levern och håll den varm.
Stek päronklyftorna knappt mjuka. Tag upp dem och håll dem varma. Stek även valnötterna. Tillsätt kycklingfond, vin, sirap, vatten och potatismjöl till skyn och ge ett hastigt uppkok.
Fördela det stekta på 4 tallrikar och häll skyn över. Lägg på lite stekt bacon servera med en fräsch sallad.
Levern kan ersättas med kycklingfilé.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.