Kycklinglever med valnötter i rödvinssky

4 port
Kycklinglever med valnötter i rödvinssky
Betyg: (0st)

Ingredienser

4-500 g kycklinglever
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Smör eller margarin till stekning
2 päron
50 g valnötskärnor

Sky
2 msk kycklingfond
1/2 dl rödvin
1/4 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl vatten
1 tsk potatismjöl

Garnering
Bacon

Rensa kycklinglevern. Skölj päronen och skär dem i klyftor. Tag bort kärnhuset. Stek levern i matfett i en stekpanna tills den är svagt rosa. Salta och peppra. Tag upp levern och håll den varm.

Stek päronklyftorna knappt mjuka. Tag upp dem och håll dem varma. Stek även valnötterna. Tillsätt kycklingfond, vin, sirap, vatten och potatismjöl till skyn och ge ett hastigt uppkok.

Fördela det stekta på 4 tallrikar och häll skyn över. Lägg på lite stekt bacon servera med en fräsch sallad.

Levern kan ersättas med kycklingfilé.

Receptet är framtaget av

Dansukker