Läckra, små chokladkakor

cirka 30 stycken
Läckra, små chokladkakor
Betyg: (19st)

Ingredienser

100 g lättmargarin
2 ägg
2 1/2 dl Dansukker SteviaSocker
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 krm salt

Kräm
50 g lättmargarin
2 msk Dansukker SteviaSocker
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl minimjölk
1 dl Milda Mat Extra 4%

Smält margarinet i en kastrull. Vispa äggen pösiga. Tillsätt samtlig övriga ingredienser och blanda samman. Skeda upp smeten i småkaksformar, formarna skall inte vara fyllda mer än till 3/4. Grädda mitt i ugnen i 200 ˚C i 5 minuter. Låt svalna. Smält margarinet till krämen i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka tills smeten tjocknar. Fördela krämen på kakorna. Låt svalna. Förvara kakorna i frysen och ta fram dem 10 minuter innan servering. Du kan även baka kakorna som en stor kaka, sänk då ugnstemperaturen till 175 ˚C och grädda i cirka 30 minuter. Servera med en klick mini fraiche och lite färska bär och du har en läcker tårta.

Näringsberäkning

Portion per kaka
kJ 245
kcal 60
protein, gram 1
fett, gram 3
kolhydrater, gram 7
kh från SteviaSocker, gram 4

Receptet är framtaget av

Dansukker