Lakritsvioldröm

10 portioner
Lakritsvioldröm
Betyg: (0st)

Ingredienser

Pepparskum
5 dl mjölk
1/2 dl grädde
2 blad gelatin
10-12 voatsiferyperypeppar
smaka av med ett par matskedar Dansukker Strösocker

Koka upp 3 dl mjölk med hel peppar och låt dra. Rör ner gelatin och späd sedan i resten av mjölken och grädden till sist. Sila och häll upp i sifon. Ladda med två patroner och låt stå helst över natten.

Lakritscréme
4,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
6 ägggulor
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
lakritsgranulat efter smak

Värm upp gräddmjölken med lakrits och vaniljsocker. Häll upp i portionsformar och baka av på 95 °C tills krämen är ”vobblig” och skall precis sätt sig. Kyl ner och låt helst stå tills nästa dag.
 

Violsocker
Strösocker blandat med Sosas naturliga violarom.
 

Vid servering
Bränn av lakritsbruléen med violsockret och spruta på en klick kallt pepparskum.
Servera gärna med lite grapefrukt eller apelsinfiléer.

Recept Marie Skogström