Lammstek med citronångade grönsaker

4 portioner
Lammstek med citronångade grönsaker
Betyg: (0st)

Ingredienser

500 g lammstek
1–2 fänkålsstånd
1–2 zucchini
Ett par kvistar färsk timjan
Ett par kvistar färsk rosmarin
2 hackade vitlöksklyftor
1 rödlök
1 1/2 msk Dansukker Rörsocker Strö
Saft av 1 citron eller lime
Salt och peppar
1 msk olja

Sätt ugnen på 150°.

Skär fänkålen i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär zucchinin i 3 cm tjocka skivor. Skär rödlöken i halvmånar.

Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Strö över timjan, rosmarin, vitlök och socker och häll på citronsaften. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i ugnen i 30–40 minuter så att grönsakerna mjuknar.

Krydda steken med salt och peppar och bryn den i lite olja i en varm stekpanna. Lägg lammsteken i en ugnsfast form och tillaga den i 150° varm ugn i 15–20 minuter. Låt steken vila ca 10 minuter.

Servera gärna mango- och papayarelish till.

Receptet är framtaget av

Dansukker