Lättgravad lax med rödbetssås

4 port
Lättgravad lax med rödbetssås
Betyg: (0st)

Ingredienser

4 laxfiléer
2 msk salt
2 msk Dansukker Fruktsocker
1/2 tsk mald vitpeppar
hackad dill

Sås
50 g dijonsenap
2 msk Dansukker Fruktsocker
1 msk vinäger
1 dl olja
1 dl rivna, inlagda rödbetor

Se till att det inte finns några ben i fiskfiléerna. Blanda salt och fruktsocker och gnid in i filéerna. Strö över peppar och dill. Ställ i kyl över natten.

Blanda senap, fruktsocker och vinäger i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning. Blanda i de rivna rödbetorna.

Stek filéerna hastigt i smör eller margarin i het stekpanna. Servera med kokt potatis, gärna färskpotatis, samt såsen och fräsch sallad.

Receptet är framtaget av

Dansukker