Lättlagad rabarberdessert

4-6 portioner
Lättlagad rabarberdessert
Betyg: (12st)

Ingredienser

  • 750 g (1 1/2 liter) rabarber i bitar
  • 1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 3/4 dl sötmandel
  • 200 g keso
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 små ägg
  • 3/4 dl lätt crème fraiche
  • Smör eller margarin till formen

Smörj en ugnssäker form. Lägg i rabarberbitarna. Strö över rörsockret och sätt in formen i ugnen i 200 °C i 5 minuter. Finhacka mandeln. Blanda samman mandeln, keson, vaniljsockret, äggen och crème fraichen och häll blandningen över rabarbern. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter. Servera med lättvispad grädde, crème fraiche eller vaniljglass.

Receptet är framtaget av

Dansukker