Lättstekta grönsaker

4 portioner
Lättstekta grönsaker
Betyg: (0st)

Ingredienser

500 g grönsaker av olika sorter
T ex:
Lök i tunna halvmånar
Morötter i stavar
Champinjoner i skivor
Finstrimlad vitkål eller spetskål
Broccoli i små buketter
Röd paprika i smala strimlor
Böngroddar

Till stekning
4 msk vegetabilisk olja
2 tsk finhackad vitlök
1 msk färsk finhackad ingefära
5 msk ostronsås
4 msk citronsaft
2 tsk Dansukker socker
1/2 tsk havssalt
1/2 tsk grovmalen peppar

Tillbehör
Klippt gräslök
1–2 msk rostade sesamfrön
Jasminris

Hetta upp oljan i en wok eller traktörpanna. Stek vitlöken och ingefäran i oljan i 1 minut. Lägg i löken och morötterna och stek på hög värme under omrörning.

Tillsätt champinjonskivorna, ostronsåsen och citronsaften och låt steka i 2 minuter. Lägg i resten av grönsakerna under omrörning och smaka av med socker, salt och peppar.

Vänd ner böngroddarna strax innan serveringen och garnera rätten med gräslök och sesamfrön.

Servera de lättstekta grönsakerna med jasminris.

Receptet är framtaget av

Dansukker