Lax med pepparrotssås

4 portioner
Lax med pepparrotssås
Betyg: (0st)

Ingredienser

Ca 800 g renskuren laxfilé

Marinering
100 g salt
2 gula lökar

Lag
1 l vatten
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl ättika 12%
1 gul lök
2 lagerblad
1 msk svartpepparkorn

Sås
2 dl mini fraiche
2–3 msk riven pepparrot
1 msk Dansukker Florsocker
1 tsk ättiksprit 12%
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl smörgåskrasse

Skär laxen i 2 cm tjocka skivor. Skala och skiva löken och lägg i en kraftig plastpåse. Lägg i laxskivorna och saltet och låt stå i kylskåp i 1 timme.

Blanda samman vatten, strösocker, ättika, lök, lagerblad och svartpepparkorn och koka i 30 minuter under lock. Lägg i laxen och tag grytan från värmen. Låt laxen ligga i tills den kallnat.

Blanda samman mini fraiche, pepparrot, florsocker, ättika, gräslök och smörgåskrasse till såsen. Servera laxen tillsammans med såsen och nykokt färskpotatis.

Receptet är framtaget av

Dansukker