Laxmousse

10 portioner

Betyg (23 st)

Ingredienser

3 gelatinblad
2 dl lätt creme fraiche
200 g Philadelphia cheese naturell light
300 g kokt lax
100 g skalade räkor
100 g röd rom
1 msk finrivet citronskal, gärna obesprutat
2 msk finhackad dill
1 dl finstrimlad purjolök
1 tsk paprikapulver
2 krm vitpeppar

Tillbehör
10 skivor färskrökt lax
30 räkor med skal
1 lime
dill
salladsblad

Sås
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk vitvinsvinäger
2-3 tsk Colmans senapspulver
3 msk rapsolja

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Blanda creme fraiche och ost tills det är en slät massa. Blanda i övriga ingredienser. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i en kastrull eller i mikro. Ta lite av smeten och blanda med gelatinet innan det vänds ner i laxsmeten. Blanda väl. Fördela moussen i 10 portionsformar. Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg några salladsblad på varje tallrik. Stjälp upp moussen på salladen. Garnera med en laxskiva, räkor, limeklyfta och en dillkvist. Blanda samman ingredienserna till såsen och lägg lite av denna på tallriken.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.