Lills grekiska sallad

4 portioner

Betyg (1 st)

Ingredienser

1 kg vattenmelon, gärna kärnfri
100 g rucolasallad
1 rödlök
200 g gula cocktailtomater
3-400 g fetaost
20 calamata oliver

Dressing
2 msk olivolja
2 msk Dansukker Farinsocker
2 msk balsamvinäger
1 msk finhackad röd chili
2 krm grovmald svartpeppar

Instruktioner

Skala melonen och ta bort de stora kärnorna om inte kärnfri variant används. Skär i bitar. Skölj salladen och låt den rinna av. Skala, halvera och skiva löken. Halvera tomaterna. Fördela melonen, salladen, löken och tomaterna på tallrikar. Smula över osten och lägg på oliverna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.