Lime- och ingefärscurd

1 burk 30 minuter
Kombinationen av lime och ingefära balanseras fint i denna härligt söta curd. Vår lime- och ingefärscurd är god både till scones och söndagens våffelmiddag.
Lime- och ingefärscurd
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • Saften av 5 lime (ca 2 dl)
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 4 dl Dansukker Syltsocker
  • 2-3 tsk ingefära, färsk, riven
  • 100 g smör, rumstempererat

Pressa saften ur limen och häll i en kastrull tillsammans med äggulor, ägg och syltsocker och vispa samman. Tillsätt ingefäran.

Sätt kastrullen på plattan och låt sjuda i några minuter, vispa hela tiden.

Låt curden tjockna och tillsätt smöret i omgångar under fortsatt vispning.

Ta kastrullen från värmen och sila curden. Häll upp i en varm och väl rengjord burk. Förvara i kylskåpet.

Receptet är framtaget av

Dansukker