Ljus och mörk tryffel

Ljus och mörk tryffel
Betyg: (21st)

Ingredienser

Ljus tryffel
3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 msk Dansukker Florsocker

Mörk tryffel
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 1/2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk kakao

Förslag på smaksättning
1/2 g saffran eller
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller
2 msk likör eller
2 msk balsamvinäger eller
2 krm mald kanel eller
1 krm mald kryddpeppar eller
1 krm malda nejlikor eller
1 krm finmald svartpeppar eller
25 g violpastiller eller
vad som skulle smaka dig

Blanda grädden, sockret och önskad smaksättning i en kastrull och koka i 2 minuter. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i grädden. Rör tills all choklad smällt. Häll upp smeten i en oljad form och ställ i kylskåp för att bli fast. Stjälp upp och skär ut fyrkantiga bitar eller rulla runda kulor. Doppa i smält choklad och garnera med t ex färgat pärlsocker eller rulla dem i florsocker, florsocker med kakao, rörsocker eller i strösocker som t ex smaksatts med rivet apelsinskal. Smeten kan även hällas i en spritspåse och spritsas ut i formar.

Receptet är framtaget av

Dansukker