Madeiragravad oxfilé

4-6 personer
Madeiragravad oxfilé
Betyg: (0st)

Ingredienser

500 g oxfilé

Marinad
1 dl madeiravin
1/2 dl salt
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 msk krossad svart-, vit- och rosépeppar blandat
1 msk olivolja

Sås
3 msk vitvinsvinäger
2 msk söt senap
3 msk Dijon senap
3 msk Dansukker Brun Farin Strö
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
6 msk olivolja
1 msk hackad gärna färsk dragon eller körvel

Gravad oxfilé passar bra som förrätt eller på buffébordet. Med en potatisgratäng till får du en lätt och god huvudrätt.

Skär bort hinnorna och fettet från oxfilén.

Blanda samman madeiravin, salt, rörsocker, peppar och olivolja till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg köttet i plastpåsen och gnid in det med marinaden. Pressa ur luften och förslut påsen. Lägg påsen i kylen i fyra dygn. Vänd på den varje dag.

Blanda vitvinsvinäger, senap, dijon senap, brun farin, salt, peppar, olivolja och dragon till såsen.

Skär upp oxfilén i mycket tunna skivor när du serverar. Förvaras i kylskåp upp till 3 dygn.

Receptet är framtaget av

Dansukker