Mandel med toffee

Mandel med toffee
Betyg: (10st)

Ingredienser

225 g (2 1/4 dl) Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl vatten
1/2 dl Dansukker Glykossirap
40 g smör
100 g skalade mandlar

Olja en plåt.

Blanda rörsocker, vatten, glykossirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält.

Koka upp och koka därefter under lock i 3 minuter. Tag av locket och koka ytterligare tills massan stigit till 140 grader (gör bräckprov: häll lite av massan i ett glas med vatten, det ska då bli klart och hårt och lätt gå att bräcka sönder).

Lägg snabbt upp klickar av massan på den smorda plåten. Lägg en mandel på varje och därefter ytterligare en liten klick av massan ovanpå mandeln.

Förvara i tätsluten burk med papper emellan.

Receptet är framtaget av

Dansukker