Mandeläpplekaka med punschgrädde

4 personer
Mandeläpplekaka med punschgrädde
Betyg: (7st)

Ingredienser

4-6 äpplen
1 dl vatten
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
100 g mandel
50 g valnötter
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
2 ägg
1 1/2 – 2 dl vispgrädde
2 msk punsch eller punchextrakt

Skal, kärna ur och klyfta äpplena. Koka upp vatten och muscovadorörsocker och lägg i äppleklyftorna. Tag grytan från värmen och låt stå i 2 minuter. Tag upp äppleklyftorna och låt dem rinna av innan de läggs i en smord eldfast form.

Sätt ugnen på 200 °C. Mal mandeln. Hacka valnötterna. Vispa ägg och socker lätt. Blanda i mandel och nötter. Häll smeten över äppleklyftorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Vispa grädden. Tillsätt punsch. Servera mandeläpplekakan ljummen med grädden till.

Receptet är framtaget av

Dansukker