Mandelmusslor

45-50 st. 1 tim, 40 min.
Mandelmusslor är en kär favorit som du kan fylla med det mesta. Här har vi fyllt våra mandelmusslor med en havtornskräm och toppat med havtorn. Perfekt till julfikan!
Mandelmusslor
Betyg: (35st)

Ingredienser

    Mandelmusslor

    • 2 dl sötmandel
    • 200 g smör, rumstempererat
    • 1 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 ägg
    • 4 dl vetemjöl
    • 4-5 bittermandlar

    Havtornskräm

    • 160 g havtorn
    • 2 dl Dansukker Strösocker
    • 4 dl vispgrädde
    • 4 dl smetana

    Garnering

    • 200 g havtorn, tinade

    Skålla, skala och mal mandeln.

    Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mandeln, ägget och mjölet.

    Riv ner bittermandel och arbeta degen smidigt på ett bakbord. Plasta och låt stå kallt 1 tim.

    Förbered under tiden havtornskrämen. Värm upp havtorn och socker. Häll genom en finmaskig sil.
    Vispa grädden, vänd ner smetana och blanda till en jämn smet. Vänd till sist ner havtornssaften. Låt stå i kylskåpet.

    Sätt ugnen på 200°C. 7. Forma degen till en smal rulle och skär till jämna bitar. Smörj mandelmusselformarna och klä dem med degen. Ställ formarna på en plåt, grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.

    Stjälp försiktigt upp kakorna medan de är varma. Låt svalna på galler.

    Fyll mandelmusslorna med havtornskräm och toppa med havtorn precis innan servering.

    Prova också traditionell fyllning med grädde och sylt.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker