Marinerad kycklingfilé med bulgursallad

4 pers

Betyg (6 st)

Ingredienser

4 kycklingfiléer

Marinad
3 rivna eller hackade vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
1-2 msk sambal oelek
2 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja
2 msk Dansukker Florsocker

Bulgursallad
3 dl grov bulgur
1 rödlök
4 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
2 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
2 dl hackad persilja
1 mango i tärningar
12 cocktailtomater, halverade

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna och marinaden i
en kraftig plastpåse och knyt till. Låt stå i kylskåp i ett par timmar.

Tillaga bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skala rödlöken och skär den i tärningar. Blanda samman olja, vinäger, florsocker och salt och häll i bulguren. Rör om. Tillsätt löken, persiljan, mangon och tomaterna. Ställ kallt tills den skall serveras.

Stek eller grilla kycklingfiléerna. Servera kycklingfiléerna med bulgursalladen samt någon kokt grönsak t ex broccoli eller bönor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.