Marinerad kycklingfilé med bulgursallad

4 pers
Marinerad kycklingfilé med bulgursallad
Betyg: (1st)

Ingredienser

4 kycklingfiléer

Marinad
3 rivna eller hackade vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
1-2 msk sambal oelek
2 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja
2 msk Dansukker Florsocker

Bulgursallad
3 dl grov bulgur
1 rödlök
4 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
2 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
2 dl hackad persilja
1 mango i tärningar
12 cocktailtomater, halverade

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna och marinaden i
en kraftig plastpåse och knyt till. Låt stå i kylskåp i ett par timmar.

Tillaga bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skala rödlöken och skär den i tärningar. Blanda samman olja, vinäger, florsocker och salt och häll i bulguren. Rör om. Tillsätt löken, persiljan, mangon och tomaterna. Ställ kallt tills den skall serveras.

Stek eller grilla kycklingfiléerna. Servera kycklingfiléerna med bulgursalladen samt någon kokt grönsak t ex broccoli eller bönor.

Receptet är framtaget av

Dansukker