1 kg färskpotatis
Marinad
2 msk rapsolja
2 msk vit balsamvinäger
1 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad basilika
1 dl finstrimlad salladslök
Sås
1 msk Colmans senapspulver
2 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
2 dl creme fraiche
Garnering
1 dl hyvlad parmesan
2-300 g färskrökt lax i tunna skivor
Börja med såsen. Blanda samman samtliga ingredienser och rör tills det är klumpfritt. Ställ kallt.
Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Tvätta potatisen och koka den. Häll av kokvattnet. Lägg potatisen i skålen med marinaden och rör om. Strö över osten. Servera potatisen med laxen och såsen.
Receptet är framtaget av