Marinerad skinkfilé med tomatsalsa och avokadocreme

4 portioner
Marinerad skinkfilé med tomatsalsa och avokadocreme
Betyg: (0st)

Ingredienser

6-800 g benfri skinkstek/filé

Marinad
2 msk Dansukker Muscovadosirap
1 msk kinesisk soja
3 msk olja
2 tsk sambal oelek
2 krm mald svartpeppar

Tomatsalsa
3-4 tärnade tomater
1 tärnad rödlök
1-2 rivna eller finhackade vitlöksklyftor (kan uteslutas)
200 g vattenmelon i tärningar
20 cm tärnad slanggurka
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk olja
1-2 msk Dansukker Muscovadosirap
1 krm Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Avocadokräm
2 mogna avokador
rivet skal av 1 lime, gärna obesprutad
1 msk färskpressad limesaft
1 tsk Dansukker Muscovadosirap
1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar

Marinad
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt ligga i minst 30 minuter. Stek eller grilla köttet. Skär det i skivor och servera tillsammans med salsan och avokadocremen, pinjekärnoroch eventuellt sallad och bröd.

Tomatsalsa
Blanda samman samtliga ingredienser och ställ kallt till serveringen.

Avocadokräm
Dela avokadorna och tag bort kärnorna. Gröp ur köttet och mosa det med en gaffel. Blanda moset med övriga ingredienser. Ställ kallt till serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker