Marshmallows-ägg

16 st
Marshmallows-ägg
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Marshmallows

    • 6 st Äggvita
    • 1 msk Dansukker Strösocker
    • 2 dl Dansukker Strösocker
    • ½ dl Dansukker Glykossirap
    • 1/2 dl Vatten
    • 3 st Gelatinblad

    Mangogelé

    • 2 dl Mangopuré
    • 2 msk Dansukker Strösocker
    • 2 st Gelatinblad

    Metod
    Marshmallows

    Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten. Väg upp äggvitan i en Kitchen aid bunke vispa den med första delen Strösocker så att det blir fluffigt. Koka andra delen Strösocker med vatten och Glykossirap till 128 grader. När sockret når 128 grader, ta av det från spisen och tillsätt gelatinet, häll sedan sockerlösningen ner i de uppvispade äggvitorna och låt det vispas kallt (till ca 35 grader) Sprita sedan ut dina marshmallows på en silipatmatta och gör ett litet håll i med fingret. Låt marshmallowsen stelna.

    Mangogelé
    Börja med att blötlägga gelatinbladen. Koka mangopurén med socker tillsätt sedan gelatinet och häll sedan ut gelén på en silikonmatta stoppa sedan gelen i frysen. När gelén har stelnat så tar man ut och stansar som runda ringar.

    Montering
    Ta försiktigt loss marshmallowsen från silikonmattan och placera mangogelén i hålet på marshmallowsen så att det ser ut som ett stekt ägg.

    Recept Daniel Roos