Ingredienser
2 msk olja
500 g tärnat pumpakött
200 g skivade morötter
200 g tärnad potatis
1 gul lök
2 tsk Dansukker Strösocker
1 liter buljong
1 msk olja
300 g blandfärs
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
salt, peppar
6-8 salladslökar i strimlor
1 röd chilifrukt i tunna skivor
2 dl lätt creme fraiche
Instruktioner
Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i grönsakerna och sockret. Fräs i ett par minuter utan att grönsakerna får färg. Häll på buljongen och sjud under lock i 20 minuter. Ta upp grönsakerna och kör dem i mixer med lite av buljongen. Häll tillbaka i grytan och håll soppan varm. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt färsen och vitlöken. Bryn tills köttet fått fin färg och är genomstekt. Tillsätt chilipulver och smaka av med salt och peppar. Lägg i salladslöken och chilin och rör om. Häll upp soppan i skålar/tallrikar och toppa med en klick creme fraiche. Fördela färsröran ovanpå creme fraichen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.