Ingredienser
2 msk olja
500 g tärnat pumpakött
200 g skivade morötter
200 g tärnad potatis
1 gul lök
2 tsk Dansukker Strösocker
1 liter buljong
1 msk olja
300 g blandfärs
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
salt, peppar
6-8 salladslökar i strimlor
1 röd chilifrukt i tunna skivor
2 dl lätt creme fraiche
Instruktioner
Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i grönsakerna och sockret. Fräs i ett par minuter utan att grönsakerna får färg. Häll på buljongen och sjud under lock i 20 minuter. Ta upp grönsakerna och kör dem i mixer med lite av buljongen. Häll tillbaka i grytan och håll soppan varm. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt färsen och vitlöken. Bryn tills köttet fått fin färg och är genomstekt. Tillsätt chilipulver och smaka av med salt och peppar. Lägg i salladslöken och chilin och rör om. Häll upp soppan i skålar/tallrikar och toppa med en klick creme fraiche. Fördela färsröran ovanpå creme fraichen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.