Matig pumpasoppa med färs

Pumpasoppa hör hösten till. En krämig pumpasoppa med färs som gör soppan lite matigare. Ett läckert recept på en matig soppa!

4-6 portioner

Betyg (7 st)

Ingredienser

2 msk olja
500 g tärnat pumpakött
200 g skivade morötter
200 g tärnad potatis
1 gul lök
2 tsk Dansukker Strösocker
1 liter buljong
1 msk olja
300 g blandfärs
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
salt, peppar
6-8 salladslökar i strimlor
1 röd chilifrukt i tunna skivor
2 dl lätt creme fraiche

Instruktioner

Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i grönsakerna och sockret. Fräs i ett par minuter utan att grönsakerna får färg. Häll på buljongen och sjud under lock i 20 minuter. Ta upp grönsakerna och kör dem i mixer med lite av buljongen. Häll tillbaka i grytan och håll soppan varm. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt färsen och vitlöken. Bryn tills köttet fått fin färg och är genomstekt. Tillsätt chilipulver och smaka av med salt och peppar. Lägg i salladslöken och chilin och rör om. Häll upp soppan i skålar/tallrikar och toppa med en klick creme fraiche. Fördela färsröran ovanpå creme fraichen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.