Matig pumpasoppa med färs

4-6 portioner
Matig pumpasoppa med färs
Betyg: (0st)

Ingredienser

2 msk olja
500 g tärnat pumpakött
200 g skivade morötter
200 g tärnad potatis
1 gul lök
2 tsk Dansukker Strösocker
1 liter buljong
1 msk olja
300 g blandfärs
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
salt, peppar
6-8 salladslökar i strimlor
1 röd chilifrukt i tunna skivor
2 dl lätt creme fraiche

Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i grönsakerna och sockret. Fräs i ett par minuter utan att grönsakerna får färg. Häll på buljongen och sjud under lock i 20 minuter. Ta upp grönsakerna och kör dem i mixer med lite av buljongen. Häll tillbaka i grytan och håll soppan varm. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt färsen och vitlöken. Bryn tills köttet fått fin färg och är genomstekt. Tillsätt chilipulver och smaka av med salt och peppar. Lägg i salladslöken och chilin och rör om. Häll upp soppan i skålar/tallrikar och toppa med en klick creme fraiche. Fördela färsröran ovanpå creme fraichen.

Receptet är framtaget av

Dansukker