Matiga muffins

6 stora eller 12 små muffins
Matiga muffins
Betyg: (15st)

Ingredienser

8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk Dansukker Rörsocker Strö
1/2 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost

Fyllning
3 dl finskuren purjolök
100 g salami, skuren i strimlor

Eller
1 dl hackade soltorkade tomater
100 g fetaost i tärningar
1/2 dl hackad färsk basilika

Eller
100 g rökt skinka i tärningar
1/2 röd paprika i tärningar
1 msk färsk oregano

Matbröden serveras till soppa, sallad eller te.

Sätt ugnen på 250 °C.

Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölken och bearbeta degen ordentligt. Rör till sist ner den önskade fyllningen. Fördela degen i muffinsformar och strö över osten.

Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter (små) eller cirka 18 minuter (stora).

Servera bröden ljumna eller kalla. Perfekt i picknickkorgen.

Receptet är framtaget av

Dansukker