Ingredienser
3 dl matvete
400 g grön sparris
200 g skalade räkor
200 g kräftstjärtar
1 dl finstrimlad purjolök
1/2 dl hackad dill
1/4 dl finstrimlad röd chili
Dressing
2 msk olja
2 msk balsamvinäger, gärna vit
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk vatten
1 krm salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk salladskrydda
Garnering
4-8 skivor färskrökt lax
2 kokta ägg i halvor
Instruktioner
Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skär bort den nedersta biten på sparrisen innan den delas i cirka 5 cm långa bitar. Koka upp vatten med lite salt i (2 tsk/liter) och lägg i sparrisbitarna. Ta bort grytan från värmen och låt stå i 5 minuter innan vattnet hälls bort. Lägg samtliga ingredienser till salladen i en skål. Rör samman ingredienserna till dressing och häll över salladen och blanda ordentligt. Lägg upp på fat eller tallrikar och garnera med laxen och äggen. Servera med en god bit bröd till.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.