Matvetesallad

4 portioner

Betyg (5 st)

Ingredienser

3 dl matvete
400 g grön sparris
200 g skalade räkor
200 g kräftstjärtar
1 dl finstrimlad purjolök
1/2 dl hackad dill
1/4 dl finstrimlad röd chili

Dressing
2 msk olja
2 msk balsamvinäger, gärna vit
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk vatten
1 krm salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk salladskrydda

Garnering
4-8 skivor färskrökt lax
2 kokta ägg i halvor

Instruktioner

Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skär bort den nedersta biten på sparrisen innan den delas i cirka 5 cm långa bitar. Koka upp vatten med lite salt i (2 tsk/liter) och lägg i sparrisbitarna. Ta bort grytan från värmen och låt stå i 5 minuter innan vattnet hälls bort. Lägg samtliga ingredienser till salladen i en skål. Rör samman ingredienserna till dressing och häll över salladen och blanda ordentligt. Lägg upp på fat eller tallrikar och garnera med laxen och äggen. Servera med en god bit bröd till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.