Mazarin i långpanna med hallon- och rabarbersylt

30 bitar 1 timme och 40 minuter + cirka 4 timmar för sylten
Mazariner på nytt sätt, fyllda med hallon- och rabarbersylt. Baka mazarin i en långpanna och skär de snyggt i trianglar innan servering. Så läckert!
Mazarin i långpanna med hallon- och rabarbersylt
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Hallon- och rabarbersylt

    • 200 g rabarber
    • 200 g hallon
    • 100 g Dansukker Syltsocker

    Botten

    • 150 gram rumsvarmt smör
    • 2/3 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 4-5 dl vetemjöl
    • 1 ägg

    Mazarinfyllning

    • 250 gram mandelmassa
    • 100 gram smör, rumstempererat
    • 2 ägg

    Glasyr

    • 2 dl Dansukker Florsocker
    • 2 msk vatten

    Garnering

    • rostade mandelspån

    Börja med sylten. Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, hallon och syltsocker i en kastrull och koka cirka 6-7 minuter. Skumma noga och häll på en varm, väl rengjord burk. Låt stå kallt över natten eller cirka 3-4 timmar.

    Sätt ugnen på 200 °C. 

    Gör mazarinbottnen. Arbeta ihop smör, socker, och vetemjöl i en matberedare eller på ett bakbord. Tillsätt äggulan. Överarbeta inte degen. Plasta degen och ställ i kylen i cirka 1 timme.

    Gör mazarinfyllningen. Riv mandelmassa och vispa tillsammans med smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn massa. 

    Ta ut degen ur kylen och smörj en form med löstagbara kanter, 23 x 23 cm. Tryck ut degen med mjölad tumme tunt längs med botten och upp längs kanterna i formen.

    Bred först ut ett lager hallon- och rabarbersylt jämnt på botten och häll sedan över mazarinmassan. Bred ett jämnt lager och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. 

    Täck mazarinkakan med bakplåtspapper mot slutet om den börjar bli för mörk. Ta ut från ugnen och låt svalna.

    Blanda florsocker och vatten till en glasyr och häll över den avsvalnade mazarinkakan. Rosta mandelspånen på en stekpanna och låt svalna. Dekorera med mandelspånen.

    Skär mazarinkakan till trianglar eller fyrkanter och servera.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker