Mini Cheesecake med Rabarber

4-6 st
Mini Cheesecake med Rabarber
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Digistivekex-botten

    • 125 g Digistivekex
    • 40 g Smör

    Cheesecake

    • 1,25 dl Philadelphia
    • 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 st Ägg
    • 125 g Mjölkchoklad
    • 1 st Gelatinblad
    • 1 dl Vispgrädde

    Rabarberkompott

    • 1,25 dl Rabarber
    • 2 msk Grenadine
    • 1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
    • 1/4 dl Citronsaft

    Metod
    Digestivekexbotten

    Krossa kexen i en matmixer smält smöret och blanda alltsammans. Ta en bakmatta och platta ut botten tunn och frys den. Skär sedan ut så stor bottenplatta du behöver. Alternativt gör du cheesecaken i en ring så plattar du ut botten i ringen.

    Cheesecake
    Börja med att blötlägga gelatinet. Värm den ljusa chokladen så den är riktigt varm. Blanda Philadelphia med Strösockret gå försiktigt i med äggen. Smält gelatinet i en kastrull försiktigt och vänd ner gelatinet i Philadelphia blandningen, följt av den varma chokladen. Avslutningsvis vänder man i den lättvispade grädden. Fyll smeten på digestivbotten i en form eller i en ring.

    Rabarberkräm
    Skär rabarberna i bitar dela vaniljstänger och skrapa ut innehållet. Koka alltsammans några minuter till en fin kompott. Fyll den sedan på cheesecaken.

    Recept Daniel Roos