Minibiskvier med fyllning

cirka 25 stycken
Minibiskvier med fyllning
Betyg: (0st)

Ingredienser

200 g mandelmassa
1 1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 äggvita

Fyllning
150 g smör eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
1 msk Nescafé + 2 tsk hett vatten

Garnering
100 g choklad, vit, ljus eller mörk
15 g kokosfett
ev. 100 g finhackade nötter, mandlar eller kakpynt

Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa/klicka ut runda eller avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med ett finger så att kakorna får en slät, jämn form. Låt stå på plåten i 30 minuter innan de gräddas mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Låt kallna på plåten.

Rör samman fyllningen
Blanda kaffe och vatten. Rör matfett och flor mjukt. Tillsätt vaniljsocker, äggula och kaffe och rör krämen slät.

Spritsa fyllningen på kakorna. Ställ in i frysen i 15 minuter. Smält choklad och kokosfett över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen och därefter eventuellt i hackade nötter, mandlar eller kakpynt. Förvaras i kylskåp. Går utmärkt att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker