Minirabarberpajer med varmvispad maräng

6-8 minipajer 1,5 timme
Minirabarberpajer med varmvispad maräng
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Deg

    • 250 g smör
    • 2 1/2 dl vetemjöl
    • 2 msk vatten
    • 2 msk Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Rabarberfyllning

    • 400 g rabarber
    • 1/2 dl Dansukker Strösocker

    Maräng

    • 3 äggvitor
    • 2 dl Dansukker Strösocker

    Kör snabbt ihop alla ingredienserna till en slät pajdeg. Plasta och låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.
    Skölj och skala rabarbern och skär till mindre bitar. Koka upp i en kastrull med strösockret i 2 minuter.
    Smörj formarna och tryck ut degen med fingrarna. Fördela rabarbern och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-15 minuter. Ta ut pajerna och låt vila en stund.

    Förbered under tiden marängen genom att lägga äggvitor och socker i en torr och ren skål. Vispa upp äggvitan över ett vattenbad och låt temperaturen stiga till 50-65 °C. Känn på marängsmeten mellan fingrarna, alla sockerkristaller ska vara borta. Lägg smeten i en bunke och vispa upp marängen tills den svalnat och blivit fluffig.
    Lägg smeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på pajerna. Bränn av marängen med en brännare.
    Servera med glass eller vaniljsås.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker