Mockarutor

cirka 40 stycken
Mockarutor
Betyg: (100st)

Ingredienser

50 g smör eller margarin
2 ägg
2 3/4 dl Dansukker Florsocker
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
smör eller margarin till formen
ströbröd eller mannagryn till formen

Glasyr
50 g smör eller margarin
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
4 msk kakao
1/2 dl starkt, kallt kaffe

Garnering
Kokosflingor

Smörj och bröa en form cirka 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175 °C. Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och florsocker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.

Glasyr gör du så här
Smält 50 g smör eller margarin. Blanda med 3 1/2 dl florsocker, 4 msk kakao och 1/2 dl starkt, kallt kaffe. Bred glasyren över kakan. Strö på kokosflingor. Skär i rutor.

Långpanna
Gör dubbel sats av kakan. Häll smeten i smord och bröad långpanna. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 25 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker