Mockatårta

12-15 bitar
Mockatårta
Betyg: (1st)

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl Dansukker Strösocker

Mockakräm
300 g osaltat smör, rumsvarmt
2 dl Dansukker Florsocker 
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 äggulor
2-3 portionsrör Nescafé Espresso
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Garnering
mörk blockchoklad
25 g rostade mandelspån

Sätt ugnen på 125 °C.

Rita 3 cirklar, cirka 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smöra och mjöla cirklarna och lägg på plåtar.

Vispa vitor och strösocker i en skål över sjudande vatten tills det är en fast smet. Se till att inget vatten tränger in i smeten. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda i cirka 60 minuter eller tills bottnarna är torra. Tag loss bottnarna från papperet och låt dem kallna.

Vispa smör, florsocker och muscovadorörsocker luftigt med elvisp. Tillsätt gulorna en i taget och därefter kaffet. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred eller spritsa kräm runt tårtan. Garnera med flagad choklad samt mandelspån. Förvara tårtan kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker