Fyllning
Garnering
Rör matfett och de båda sockersorterna mjukt och luftigt. Tillsätt sirapen och ägget. Arbeta in mjölet. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme. Dela degen i 4 delar som kavlas ut till tunna bottnar cirka 30 cm i diameter. Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Dra bakplåtspapperna med bottnarna från plåtarna och låt dem svalna. Skala och kärna ur äpplena. Lägg äpplebitar, vatten, socker och citronsaft i en kastrull och koka tills äpplena är mjuka. Låt svalna. Lägg samman bottnarna med äpplekompott mellan. Ställ i kylskåp till serveringen. Vispa grädden och vaniljsockret till fast skum. Pudra lite florsocker och klicka eller spritsa grädde ovanpå tårtan precis innan serveringen.
Receptet är framtaget av