Muffins basrecept

cirka 12 normalstora 45 minuter
Muffins basrecept
Betyg: (249st)

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Smaksättning

  • • Tillsätt 0,5 g saffran
  • • 2 msk kakao
  • • 1 1/2 dl hackad choklad
  • • rivet skal från 1 citron, gärna obesprutad
  • • 1 1/2 dl färska eller djupfrysta bär
  • • 2-3 tsk pepparkakskryddor
  • • 1 1/2 dl russin
  • • kaneldoppade äppleklyftor

Garnering

  • • doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret
  • • glasyr, 2 dl Dansukker Florsocker och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer
  • • Dansukker Pärlsocker
  • • med mandel och nötter
  • • en kombination av flera alternativ
  • • Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär

Smält smör eller margarin och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.

Vispa upp ägg och socker lätt.

Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.

Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter.

Tips
Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Garnera med en likadan pralin/godisbit när muffinsen är gräddade.

Receptet är framtaget av

Dansukker